Menu

Suroviny

+

Suroviny :

  • Hellmann's Decorative majonéza 3l 200.0 g
  • Koření kari 10.0 g
  • Sladká paprika 5.0 g
  • Klobása 10.0 n/a
  • cibule 800.0 g
  • Máslo 25.0 g
  • Pivo 250.0 ml
  • Cukr 25.0 g
  • Sůl 5.0 g
  • Bobkový list
  • Smažená cibulka 10.0 g
  • Tymián - Dle Chuti
  • mladého nastrouhaného zelí 250.0 g
  • Červená řepa oloupaná 250.0 g
  • Sůl 10.0 g
  • Kmín
  • Hellmann´s Omáčka Salsa Brava 100.0 g

...

Příprava

  1. Suroviny :

    Suroviny
    • 200 ml majonézy Hellmann’s 
    • 10 g středně silného kari 
    • 5 g papriky 
    • 100 g Hellmann´s Omáčka Salsa Brava 
    • 10 ks Bratwurst klobás 
    • 800 g cibule
    • 25 g másla
    • 250 ml světlého piva 
    • 25 g třtinového cukru 
    • 5 g soli 
    • 1 bobkový list 
    • 10 g křupavé cibulky 
    • 5 g tymiánu
    • 250 g červeného zelí 
    • 250 g červené řepy
    • 10 g soli
    • 1 g kmín celý

    Currywurst omáčka:
    • Na pánvi lehce prohřejte středně silné kari a papriku. Nechte vychladnout a smíchejte s omáčkou Hellmann´s Salsa Brava a vmíchejte majonézu Hellmann's. Vložte do servírovací plastové stlačovací láhve k snadnému podávání.

    Kysané zelí:
    • Opražte kmín.
    • Červené zelí omyjte a nakrájejte nadrobno, červenou řepu nastrouhejte. 
    • Přidejte sůl a kmín, důkladně vše promíchejte a nechte působit 1 hodinu při pokojové teplotě. 
    • Vložte směs do sterilizované sklenice s gumovým těsnícím víčkem. Dbejte na to, aby se v nádobě netvořily vzduchové bubliny a zelí bylo ponořené pod nálevem. V případě potřeby použijte sterilizované keramické závaží. Uzavřete víko.
    • Nechte 3-4 dny v temnu při pokojové teplotě a pravidelně kontrolujte, aby se mohlo rozvinout mléčné kvašení. Poté může být uchováváno v chladničce až 6 týdnů.

    Pivní cibulka:
    • Rozpusťte máslo na pánvi.
    • Přidejte hrubě nakrájenou cibuli, bobkový list, sůl a cukr. 
    • Vařte na mírném ohni 40 minut za občasného míchání, dokud se cibule skoron nerozvaří a lehce nezkaramelizuje. 
    • Vyjměte bobkový list. Přidejte světlé pivo a zredukujte na sirupovou glazuru, připravte k podávání.
  2. Podávání :

    Podávání:
    • Bratwurst položte na nepřímý oheň, aby se zvýšila vnitřní teplota, a dopečte na grilu.
    • Podávejte na základu z pivní cibulky, přelité currywurst omáčkou, s křupavou cibulkou, natrhaným tymiánem a přílohou z fermentovaného červeného zelí a červené řepy.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu